top of page

Vårt kök

Det finns inget som vi är mer stolta över ombord än vårt kök! Redan år 2000 tog vi ett beslut - all mat ska lagas ombord och inte i något storkök.

Att laga mat ombord på ett fartyg är förstås en utmaning med begränsade utrymmen mot ett normalt restaurangkök, men att få höra våra kunders kommentarer kring den fantastiska maten ombord taggar oss att fortsatt laga allt ombord.

Och som inte det vore nog, år 2017 fick vi får första KRAV stjärna och hösten 2018 fick vi 2 (av maximalt 3) KRAV stjärnor för vårt hållbarhetstänk och val av råvaror.

Oavsett om det rör sig om frukostfrallor till mötet, lunch eller en 7 rätters meny så kommer fokus på den serverade maten alltid vara näst högst prioriterad (vi skulle gärna skriva högst prioriterad, men enligt vår policy så är säkerheten ombord nummer 1!).

Vi anpassar menyer efter säsongen och tillgång och är långt ifrån främmande att pröva nya idéer och önskemål. Vi lägger även stor vikt vid att anpassa rätterna för de som har kostavvikelser.

...inte bara 3-rätters

Minglande förrätt 

En lång fördrink kan många gånger lyfta en sommarfest och är ett väldigt trevligt sätt att hinna möta alla dina gäster på. Då brukar vi rekommendera att servera förrätten i mingelformat. Vi har flera förslag på goda snittar som passar utmärkt tillsammans med ett kallt glas vin och bra musik på väg ut i skärgården. 

Bordsbuffé

Vi upplever att många av våra gäster söker ett avslappnat sätt att äta en lyxig middag på. Då är bordsbuffé ett kul alternativ. Vi har provat allt från klassiska skaldjursplatåer och s.o.s. på skärbrädor till italienska bufféer på stora härliga fat med färska kryddor på borden eller kryddiga meze buffér i färglada skålar. 

..eller varför inte leka Le Club 55 i St Tropez och duka upp med ett stort fat färska grönsaker och rotfrukter på bordet? 

IMG_5687.jpeg
4BC4DFEB-330A-4BBB-87CD-BCE2F31BE2E3.jpe

 Tema

Visst finns det kul grejer man kan göra även med traditionella upplägg som 3-rätters eller buffé.. Varför inte ha en baklängesmiddag där man börjar med dessert, kaffe och avec för att sedan avsluta med fördrink? Kanske ska matens tema även kännas i musik och dekor? Mamma Mia middag med grekiska små rätter och klädsträck hängandes över borden? Italiensk buffé med Aperol Spritz, Negroni, lummig murgröna och smörsång i öronen? Skärgårdsmiddag dekorerad med flaggspel, fiskenät, klassiska svenska smaker, kall snaps och en trubadur i matsalen? 

-Låt oss hitta på något tillsammans! 

Låt oss hjälpa er!

Under våra mer än 20 år har vi genomfört över 2500 bokningar ombord, allt från frukostmöten till heldagsarrangemang ute i skärgården. Vi har ingen färdig mall för hur en bokning ser ut utan vi skräddarsyr varje arrangemang för att passa ert upplägg och inriktning. Och vi tröttnar aldrig - vi är helt övertygade om att det finns minst 2500 kommande unika arrangemang som vi ännu inte genomfört och som vi mer än gärna planerar tillsammans med er.

bottom of page