top of page

Kryssning

"Kan Teaterskeppet lämna kaj?" är en fråga vi får ofta... Många kanske har sett fartyget ligga förtöjt vid Skeppsbron, men faktum är att Teaterskeppet är fullt körbart och genomför ca 80 kryssningar per år - allt från en snabb sväng till Fjäderholmarna under lunchen till heldagskryssningar ut till havsbandet.

Och varför lämna kaj för en kryssning? Faktum är att något magiskt händer ombord när vi kastar loss - ett lugn lägger sig ombord och det känns som om alla, ja både gäster och personal, helt plötsligt glömmer tid och rum och bara njuter av det harmoniska att se Stockholm från vattnet.

Vi har inga fasta rutter utan avgör utifrån väder, längd på kryssning samt andra önskemål som passar in i arrangemanget, och har ni ert kontor nära vattnet så är det kanske fullt möjligt att vi kan komma till er och hämta upp!

Fartyget är svenskflaggat, säkerhetsgodkänt av Transportstyrelsen för 320 passagerare (400 inom Stockholms Hamns område) och innehar alla nödvändiga försäkringar för passagerartrafik i Svenska farvatten.

Teaterskeppet är Sveriges största skärgårdsfartyg vilket gör att vi inte alltid kan lägga till på bryggor där andra, mindre, fartyg kan lägga till.

Därför har vi en "mobil landgång" - en följebåt med en ramp på taket som gör att vi kan komma in på mindre bryggor och även klippor/sandstränder om djupförhållandena är rätt.

Detta öppnar upp en mängd olika spännande alternativ där vi kan angöra allt från små privatbryggor till sandständer och naturklippor.

Följebåten kan även agera hjälpbåt och "knuffa" in Teaterskeppet till mindre bryggor som inte tål fartygets fulla vikt eller maskinstyrka.

Exempel på spännande platser vi kan angöra:

- Grinda

- Sandhamn

- Stora Sandön

- Alviks brygga

- Djursholm

- Bosön

- Harö

Vi upptäcker ständigt fler ställen vi kan angöra, kontakta oss gärna så undersöker vi om även era idéer går att förverkliga!

Mobil landgång

Kryssningsfavoriter

IMG_3026.jpeg

 Middagskryssning

De flesta kryssningar sker under våra middagsarrangemang och då brukar vi rekommendera en tur på ca 4 timmar (även om vi gärna är ute längre!). Sommartid brukar vi åka ut mot Vaxholm via vackra Tegelön, och på höst/vinter/vår slussar vi hela Teaterskeppet in i Mälaren via Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Hornstull för att sedan vända i höjd med Statshuset på Riddarfjärden.

 Stora Sandön

Det finns inget häftigare med Teaterskeppet än det faktum att, trots dess storlek, vi faktiskt kan angöra de mest otippade platser i Stockholms skärgård.

Ett sådant exempel är när vi anordnar heldagsarrangemang ombord och att vi i samband med lunchen angör Stora Sandön (ligger strax sydväst om Grinda). Stora Sandön är en naturö utan vare sig bryggor och byggnation och har, såsom namnet antyder, en enorm långgrund sandstrand som lämpar sig för aktiviteter. På bilden bredvid ser man även de vackra klippor som finns där vi kan hålla utomhuskonferenser mm!

IMG_1557.jpeg
1C39B876-53C2-4E8A-838B-188C15493667.jpe

 Husaröleden

Inför planeringen av ett arrangemang fick vi frågan om block och penna fanns ombord... Vi frågade oss om det verkligen behövdes - det är alltför ofta som blocken endast blir till små papperstussar som hamnar på golvet och sällan dom egentligen används för att göra anteckningar.

Vi föreslog istället att vi skulle ta in en professionell konstnär som skulle föra anteckningar samt göra skisser under hela konferensen och sen skicka dessa till samtliga deltagare... Och sen toppade vi det med att direktprojicera hennes skisser på sidorna av lokalen. Grymt!

Låt oss hjälpa er!

Under våra mer än 20 år har vi genomfört över 2500 bokningar ombord, allt från frukostmöten till heldagsarrangemang ute i skärgården. Vi har ingen färdig mall för hur en bokning ser ut utan vi skräddarsyr varje arrangemang för att passa ert upplägg och inriktning. Och vi tröttnar aldrig - vi är helt övertygade om att det finns minst 2500 kommande unika arrangemang som vi ännu inte genomfört och som vi mer än gärna planerar tillsammans med er.

bottom of page