top of page

Konferens

Trots att M/S Teaterskeppet funnits i över 30 år så är det alltför ofta som våra gäster häpnar över den stora och rymliga konferenslokalen som finns på nedre däck.
Med plats för 218 sittande gäster och med avancerad videoteknik, som möjliggör en unik inramning av konferensen, ger vi besökarna en bra och inspirerande upplevelse.

Vår konferenslokal fungerar lika bra vid kaj som till sjöss. Bekväma stolar fördelat på 20 rader smått lutande upp från scenen gör att alla ser och hör bra oavsett vart man sitter i lokalen.

På scenen finns en storbildsduk (mer än 3 meter bred!), och längs med sidorna kan vi projicera bilder, filmer, logotyper eller levande presentationer, allt för att rama in ert budskap och skapa en känsla för det ni vill förmedla. Detta med hjälp av 6 sammankopplade projektorer som skapar en bred bild som täcker större delen av sidorna på lokalen.

Vid behov av att dela upp gruppen i mindre delar så finns vår lilla matsal som har en kapacitet för upp till 70 sittande gäster, samt stora matsalen som kan användas för gruppdiskussioner. Vid behov av ytterligare grupprum så har vi bra samarbete med våra grannar på Sjöfartshuset och Hotel Reisen.

Livesändning? Hybridmöte? Vi har all teknik för att genomföra snygga livesändningar, både med eller utan publik. Läs mer om våra lösningar för livesändning här.

En mer detaljerad teknikspecifikation finns här, och mallar för sidoprojiceringen går att ladda ner här (vi hjälper er gärna med att ta fram bra och snygga bilder för era sidoprojiceringar).

Tillfällen vi minns..

32C90BA6-E4ED-4ED5-94EA-CABCD84713FF.jpe

Konferenskonstnär

Inför planeringen av ett arrangemang fick vi frågan om block och penna fanns ombord... Vi frågade oss om det verkligen behövdes - det är alltför ofta som blocken endast blir till små papperstussar som hamnar på golvet och sällan de egentligen används för att göra anteckningar.
Vi föreslog istället att vi skulle ta in en professionell konstnär som skulle föra anteckningar samt göra skisser under hela konferensen och sen skicka dessa till samtliga deltagare. Sen toppade vi det med att direktprojicera hennes skisser på sidorna av lokalen.
Denna idé skapade inte bara snygga anteckningar, det blev även en väldigt snygg och kreativ inramning till deras seminarium. Kul tyckte vi!

Black-out

Vi har hört de mest fantastiska föredragshållare framföra sina budskap på scenen, och just när man trodde man hört allt så toppas detta med ytterligare en stark berättelse från någon som verkligen når fram med sitt budskap.
Ett sånt tillfälle var när Fatmir Seremeti föreläste om goalball (blindfotboll). För att förstärka budskapet mörklade vi hela lokalen (och ja, det var kolsvart) och så lät vi gästerna under 45 minuter lyssna på hans otroliga berättelse.
(Vi fick av förklarliga skäl ingen bra bild på detta tillfälle så en svart fyrkant får illustrera det hela)

indisk fest.jpg

Indisk karaoke

Vi hade en stor grupp från Indien som ville ut och se Stockholm från vattnet, besöka Birka och äta en tidig middag. Det var en helt perfekt höstdag, solen sken och det var härliga 23 grader varmt ute.
Guiderna på Birka stod redo att visa gruppen runt på ön, men ingen ville kliva iland trots brittsommarvädret... När vi frågade kunden lite diskret vad de ville göra istället så frågade de om det gick att ordna karaoke nere i konferenslokalen istället? -Javisst! 

Vår personal klättrade ner i förråden och rotade fram gamla peruker och annat karaokevänligt lekmaterial och den Indiska gruppen fick till en ordentlig spontanfest.

Låt oss hjälpa er!

Under våra mer än 20 år har vi genomfört över 2500 bokningar ombord, allt från frukostmöten till heldagsarrangemang ute i skärgården. Vi har ingen färdig mall för hur en bokning ser ut utan vi skräddarsyr varje arrangemang för att passa ert upplägg och inriktning. Och vi tröttnar aldrig - vi är helt övertygade om att det finns minst 2500 kommande unika arrangemang som vi ännu inte genomfört och som vi mer än gärna planerar tillsammans med er.

bottom of page