Miljö & hållbarhet

Redan 2004 började m/s Teaterskeppet arbeta med närproducerade råvaror samt bränsleoptimering för att minska vår miljöpåverkan. Idag har vi kommit enormt långt med det arbetet och sedan 2017 är vi KRAV-certifierade. Under hösten 2018 lyckades vi nå en 2-stjärnig (av 3 möjliga) KRAV-certifiering vilket innebär att minst 50% av inköpen är ekologiska eller KRAV-märkta.

Sedan 2017 är vi även certifierade enligt CSI (Clean Shipping Index) och fick initialt 4 stjärnor (av 5 möjliga). Arbetet mot den sista stjärnan fortsatte och i maj 2019 gick vi i mål då vi fick vår välförtjänta 5:e stjärna.

Råvaror

Vi har arbetat enormt hårt med att anpassa menyer och råvaror efter våra kunders önskemål. I kombination med närproducerat, KRAV-märkt och ekologiska råvaror samt ett system för att minimera matsvinn är vi långt fram inom detta område. Till detta har vi anpassat våra menyer där vi erbjuder menyer som är helt eller delvis helt vegetariska.

Utmaningen för oss är att erbjuda gröna alternativ för de gäster som i normalfallet inte väljer vegetariska rätter, något som både inspirerar och uppskattas av våra gäster.

Bränsleförbrukning

Under våra middagskryssningar (3-4 timmar) drar m/s Teaterskeppet ca 20 liter diesel / timme eller 3.5 liter per nautisk mil.
För ett sällskap på 150 personer blir det motsvarande 0,4 liter diesel per passagerare för en 3-timmarskryssning. Med vårt BlueFlow-system samt egendesignade styrsystem för motorerna kan befälhavaren kontinuerligt under resans gång optimera fart och bränsleekonomi för att uppnå bästa möjliga förbrukning.

Det är vår låga förbrukning i kombination med övriga faktorer såsom avfallshantering, bottenfärger, landströmsanslutningar, miljömedvetande etc som möjliggör vår 5 stjärniga CSI certifiering.

Avfall & återvinning

Vi arbetar aktivt med att minska vårt avfall, dels genom att undvika matsvinn men även att källsortera vårt avfall i mesta möjliga mån. Den mat som blir över säljer vi via appen Karma (intäkterna går till välgörande ändamål).

Allt avlopp går ner i slutna tankar och töms sedan till Stockholms Stads avloppsnät.

krav2star.jpg
CSI5.jpg
Karma Logotyper 3.png
M/S Teaterskeppet AB
Skeppsbrokajen 104
111 30 Stockholm
Tel: 08-14 48 00
E-post: info@teaterskeppet.se
krav2star.jpg
CSI5.jpg